Cafelele noastre

La Starbucks, întotdeauna a fost și va fi vorba despre calitate. Echipa de experți Starbucks este dedicată aprovizionării, prăjirii, amestecării și preparării cafelei 100% Arabica de înaltă calitate.

Pasiunea noastră pentru cafea este egalată doar de dragostea noastră de a o împărtăși. Înainte de a prepara și de a savura cafeaua Starbucks® preferată, boabele de cafea trec prin mai multe etape.

Our coffees at home, a coffee package, a coffee cup
Bucurați-vă de Starbucks® acasă

Cafelele noastre sunt clasificate în funcție de trei profiluri de prăjire, astfel încât să puteți găsi cu ușurință aroma și intensitatea perfectă.

Blonde Roasts
Mai ușoară și catifelată, cafeaua Starbucks® Blonde Roast trezește ușor simțurile și oferă o ceașcă accesibilă și aromată, cu ușoare note de prăjire.

Medium Roasts
Delicate și echilibrate, cafelele noastre cu grad mediu de prăjire sunt perfecte pentru fiecare pauză de cafea.

Dark Roasts
Mai corpolente și îndrăznețe, aceste cafele au arome puternice și esența caracteristică a unei prăjiri intense.

Coffee tasting
Arta degustării cafelei

Atunci când acorzi o atenție deosebită numeroaselor caracteristici ale cafelei, se deschide o lume senzorială.

Multe variabile influențează aroma cafelei: locul în care este cultivată cafeaua, tipul de cafea cultivată, modul în care este cultivată cafeaua, modul în care fructul este îndepărtat de boabă, modul în care cafeaua este amestecată și prăjită și modul în care cafeaua este preparată. Și aceștia sunt doar câțiva dintre factori.

Dorești să știi cum să organizezi o degustare de cafea? Să explorăm gustul și numeroasele sale dimensiuni. Un lucru este sigur: aprofundarea înțelegerii gustului este o călătorie plină de satisfacții.

4 steps of coffee tasting, coffee cups
Patru pași

Dacă dorești să guști cu adevărat cafeaua, învață acești patru pași importanți: miroase, soarbe, localizează și descrie.

MIROASE
Întotdeauna miroase o cafea înainte de a o gusta. Inspiră adânc. Papilele gustative pot distinge cinci gusturi - dulce, sărat, amar, acru și umami - dar nasul tău poate distinge un trilion de arome.

SOARBE
Ia o înghițitură bună și zgomotoasă din cafea. Nu fi timid. Astfel, cafeaua va fi pulverizată pe limbă și pe palat, permițându-ți să guști toate subtilitățile.

LOCALIZEAZĂ
Ține cont de greutatea și senzația lăsată de cafea în gură. Unde pe limbă simți aromele?

DESCRIEȚI
Gândește-te cum ai descrie experiența ta legată de cafea. Ce cuvinte ai alege sa folosești pentru a caracteriza aroma, gustul și felul in care ai perceput cafeaua în gură. Cu ce alte arome sau gusturi ale anumitor alimente poți compara cafeaua?

Cafelele noastre | Starbucks